Kedvezményes ajánlatok
Márka
Termékcsalád
Fényvédelem
Hatóanyag
Milyen tünetekre?
Korosztály
Tulajdonság
Illat
Termékforma
Kiszerelés mérete
Nem
Terhesség, szoptatás

Pigmentfolt, egyenetlen bőrtónus

A pigmentfolt, egyenetlen bőrtónus gyakori jelenség, bárhol megjelenhet, mégis az arcbőrön a leginkább zavaró. Amikor valamely okból a pigmentsejtek túlzott mennyiségű színezőanyagot termelnek, feltűnnek a barna foltok a bőrön. Pigmentfolt elleni bőrápoló készítményekkel sokat tehetünk az egyenletesebb bőrtónus érdekében, ezek csökkenthetik a barna elszíneződések számát és megelőzhetik kialakulásukat. Természetesen a fényvédőszerek használata ennél a bőrproblémánál még nagyobb hangsúlyt kap a szokásosnál.

Pigmentfolt

Pigmentfoltok megjelenését, szaporodását több tényező is okozhatja. Az egyik a melanociták számának szaporodása, ami mellett a melanintermelés fokozódik, a melanin eloszlás módosul.

Ha szekunder, vagyis másodlagos hiperpigmentációról van szó, ilyenkor elsősorban hormonális hatások, anyagcsere esetleg táplálkozási zavarok, fizikai, kémiai hatások és gyulladások szerepelnek a pigmentfoltok okai között.

Mi a pigmentfolt?

Arra a kérdésre, hogy mi a pigmentfolt, egyszerű a válasz. Az arcon, nyakon, dekoltázson vagy kézen megjelenő szabálytalan alakú barnás foltok, melyek napsugárzás hatására sokasodnak, erőteljesebbé válnak. A sötétebb bőrű embereknél gyakoribb az előfordulásuk, ők eleve több pigmenttel rendelkeznek. Az öregedés hatására is fokozódhat a bőrön található barna foltok száma.

Pigmentfoltok arcon

A pigmentfoltok arcon a legzavaróbbak, hiszen az arcunkat nem fedi ruházat, láthatóak az esetleges bőrhibák, az egyenetlen bőrszín, a barna foltok. 

Bárkinél jelentkezhetnek, nőknél gyakoribbak. Általában több tényező együttes hatására jelennek meg (genetika, hormonális tényezők, napozás, kozmetikumok).

 A pigmentfolt halványítás körültekintő fényvédelemmel és speciális pigmentfolt halványító krémek használatával sikeres lehet, de nem megy egyik napról a másikra.

Pigmentfolt elleni krém

Ha zavaróak a barna foltok, ma már elérhetőek a pigmentfolt elleni krémek, szérumok. Ezek a készítmények rendszeres használat mellett csökkentik a foltok számát és segítenek a halványításukban is. Az egyik legismertebb hatóanyag a thiamidol, ami a bőrben gátolja a melanin túltermelődést, mely az elszíneződést okozza. A tapasztalatok szerint már néhány hetes használat után halványodni kezdenek a foltok, rendszeres használat mellett pedig folyamatosan javulhat a bőrtónus.

Ma már léteznek olyan komplex, pigmentfolt halványító krémek is, melyek a melanin termelődés gátlása mellett el is fedik a bőrön a barna foltokat, továbbá UVA, UVB szűrővel is védik a bőrt a káros napsugaraktól. 

A fényvédelem hiperpigmentáció esetén fokozottan ajánlott!

Pigmentfolt eltávolítás

Ha nem tud megbarátkozni az egyenetlen bőrszínnel, pigmentfolt eltávolítás is lehetséges, általában bőrgyógyászati rendelők szolgáltatásai között találhatóak meg ezek az eljárások.

Egyes szakemberek lézeres, mások villanófényes pigmentfolt eltüntetést vállalnak, de mindig konzultálnak a pácienssel előtte, hogy a legoptimálisabb megoldás kerüljön kiválasztásra.

A foltok eltávolítására általában akkor kerül sor, ha nagyon szembetűnő helyen van, vagy a nagyon erős barna elváltozás zavarja a bőr esztétikus összképét.

Pigmentfolt elleni krémekkel, pigmentfolt halványító készítményekkel és fényvédőkkel sokat tehet Ön is a foltok csökkentéséért, kialakulásuk megelőzéséért. Válasszon jó minőségű kozmetikumokat és védje bőrét a káros napsugárzás ellen!

Tovább