Kedvezményes ajánlatok
Márka
Milyen tünetekre?
Korosztály
Termékforma
Kiszerelés mérete
Nem

Füldugó

A füldugó számos formában és kialakításban létezik, minden helyzethez és az egyedi igényekhez alkalmazkodva. Léteznek szivacsos, viaszos, szilikonos füldugók is. A hallás, a fül védelmének szempontjából fontos eszközének számítanak a füldugók. Vannak, akik alváshoz, vannak, akik munkájukból fakadó zajártalom kivédésére használják, mások repülős utazáshoz vagy éppen úszáshoz használják. A füldugók széles választéka lehetővé teszi a felmerülő igények teljeskörű kielégítését. Tovább olvasom

Füldugó

Különböző okokból merülhet fel a füldugó használatának igénye, akár kényelmi (pl. nyugodt alvás) akár hallásvédelmi (pl. zajártalom) célokból. Sőt, a füldugó horkolás ellen is védi a „szenvedő társat”.  A fül érzékeny szerv, és a halláskárosodás visszafordíthatatlan ártalom. Anyagukat és formájukat tekintve is különbözőek a füldugók, a kialakításról nem beszélve. A füldugókat sosem szabad túl mélyre dugni a hallójáratba, és figyeljen rá, hogy egyszer használatos típus megfelelő-e vagy tartós használatra kialakított termék szükséges.

Füldugó alváshoz

A füldugó alváshoz az egyik legelterjedtebb „viselet”. A kiegyensúlyozott, pihentető alvás óriási hatással van a mindennapokra, a teherbírásra, a testre, elmére. Egy füldugó alváshoz nagyszerű megoldás lehet, hogy kiszűrje a zavaró neszeket, és ha a füldugó alváshoz lett tervezve, biztos lehet benne, hogy egész éjjel kényelmes és puha érzést nyújt majd. Annak a lehetősége is adott, hogy a füldugót horkolás ellen alkalmazza, hiszen, ha partnere horkol éjszakánként, és zavarja Önt, nem tud tőle aludni. Ebben az esetben a viselt füldugó horkolás ellen is hatásos lesz!

Füldugó úszáshoz

Úszáshoz, strandoláshoz is használhatók a füldugók. A füldugó úszáshoz segítheti a fülgyulladás elkerülését, kivédi, hogy felázzon a fül és kórokozók telepedjenek meg benne. Ha a füldugó úszáshoz szükséges, a tapasztalatok alapján az egyik legjobb fajta a formázható füldugó, mert a vizet nem engedi a fülbe, de a füldugót sem kell bedugni. A külső hallójárat bejáratánál kell a fülkagylóra helyezni. Pár másodperc gyurmázás után könnyen formálható a formázható füldugó úszáshoz. 

Repüléshez füldugó

Akik ült már repülőn, biztosan emlékszik a kellemetlen érzésre a fülben, amit a nyomáskülönbség okoz. A repüléshez füldugót használni nemcsak elkerülhető a rossz érzés, de óvja is a fület a későbbi következményektől. A speciális kialakítású füldugók repüléshez általában szilikon alapúak, redőzött külsőjűek, hajlékonyak, belsőjükben sok esetben kerámiacsíkkal. Egy jó minőségű füldugó repüléshez a gyakorlott utazók kézitáskájának elmaradhatatlan kelléke.

Zajszűrő füldugó

A zajszűrő füldugók fontosok a halláskárosodás megelőzése szempontjából. Ha sokáig tartózkodik zajos környezetben, halláskárosodás következhet be. A zajszűrő füldugó ettől óvja meg a fülét, a csengéstől, sípolástól is véd. Nem csupán ipari környezetben, üzemekben használható zajszűrő füldugó, de akár zenei előadások közelében is.

Viaszos füldugó

A viaszos füldugók régi, bevált zajvédelmi termékek. Általában pamutvatta vazelinkeverékkel, paraffin-viasszal átitatva. Kényelmes viselet, zavartalan alvást, nyugodt munkavégzést, barkácsolást tesz lehetővé a viselése. Ha egy füldugó viaszos, véd vízzel és széllel szemben is, jól illeszkedik a hallójáratba. Anyaguk megfelelően tapad, biztonságosan megmarad a fülben.

Szilikon füldugó

A szilikon füldugók kellemes lágy viseletet biztosítanak, hűvös érzést keltenek. A zajvédő szilikon füldugók rugalmasak, könnyen formázhatóak, mindennapos használatra lettek kifejlesztve. Általában medicinális szilikonból készülnek, melyek hatékonyan szigetelik a zajt, vizet és védenek szél ellen. A szilikon füldugók kellemesek a bőrnek, kiiktatják a mellékzajokat.

Tovább