Kedvezményes ajánlatok
Márka
Hatóanyag
Milyen tünetekre?
Korosztály
Tulajdonság
Termékforma
Kiszerelés mérete
Nem
Terhesség, szoptatás

Egyéb szemápolás

 

Az egyéb szemápolási termékek között mindent megtalál, amire a szemeknek csak szüksége lehet. Akár irritációt enyhítő szemcseppről legyen szó, akár szemgél vagy szemkenőcs szükséges, esetleg szemtapasz gyermeknek vagy kontaktlencse tisztító, termékek köre lehetővé teszi, hogy minden rendelkezésre álljon, ami kellhet a szemek ápolásához. Tovább olvasom

Egyéb szemápolás

A szemünk világára minden körülmények között vigyáznunk kell, hiszen egy életen át szükségünk van rá. Sokan vannak, akik valamilyen szemproblémával küzdenek, és szemtakarásra, esetleg kontaktlencsére van szükségük.

Ezekhez kiváló minőségű eszközök, kiegészítők léteznek, melyek segítik a napi rutint. A szemeink környezeti ártalmaknak, füstnek, pornak, irritációnak is ki vannak téve, hatékonyan ápolhatók megfelelő szemcseppekkel, szemkenőcsökkel is.

Szemtapasz gyerekeknek

Amikor a gyermek egyik szeme lusta, vagyis tompalátó, esetleg a két szem nem mozog összehangoltan, a szemorvos tapaszolást javasol gyermekenként eltérő időtartamra.

A szemtakaró tapasz megerősíti a gyengébb szemizmokat és munkára készteti a lustábbik szemet.

Lányoknak és fiúknak egyaránt megtalálható gyerek szemtapasz, méghozzá vidám, színes mintákkal, hogy viselésüket könnyebben elfogadják a kicsik.

Kontaktlencse folyadék

A kontaktlencse folyadék nélkülözhetetlen kellék a kontaktlencsét viselők számára. Ezek az ápoló folyadékok speciális összetételük révén megakadályozzák, hogy zsír és fehérje rakódjon le a lencséken, továbbá védenek a baktériumok ellen is.

Ha a lencséket megfelelően tisztítja kontaktlencse folyadékban, elkerülheti a szem irritációját, gyulladását.

Kontaktlencse tisztító

A kontaktlencse tisztítók amellett, hogy tisztává varázsolják a lencséket, hidratáló összetevőik révén segítenek, hogy a lencse nedvességtartalma megmaradjon, a viselés közbeni komfortérzet jobb legyen ezáltal.

Szemgél

Sokféle szemgél elérhető a patikákban, ezek fő funkciója szemek nedvesítése, hidratálása, könny pótlása.

A szemeink kiszáradhatnak, ami kellemetlen szúró érzést hoz magával. Egy gyógyszertári szemgél sokat segíthet a szemek nedvességének pótlásában, a szemek sikosításában.

 Az irritáció miatti fájdalom, diszkomfort érzés is csökkenthető a használatukkal. A szemgél száraz szemre gyors enyhülést hoz, hatása órákon át kitarthat.

Szemkenőcs

Sokféle összetételű szemkenőcs létezik, melyek azért nagyon hatékonyak, mert a kenőcs állag révén hosszabb ideig megmarad a hatóanyag a szemgolyó elülső felszínén.

Szemkenőcs használata

Mindennapi életünkben a szem az egyik legfontosabb érzékszerv, nélkülözhetetlen a feladatok ellátásában. Ha irritációt, gyulladást, fájdalmat érzékelünk, nem szabad elhanyagolni, mert komolyabb probléma is lehet belőle.

A kezelőorvos szemcseppek vagy szemkenőcs használata mellett dönthet a diagnózis függvényében. A szemkenőcsök hatékonyan kezelhetik a különböző bakteriális fertőzéseket, kötőhártya gyulladásokat, fertőzött szemhéjekcémát.

Szemkenőcs használatának módja, hogy az alsó szemhéjat lehúzva a tubusból 3-5 mm kenőcscsíkot nyomunk a szemrésbe. Ott a kenőcs megolvad és vékony gyógyszeres réteget képez. Több órán át homályos látást eredményezhet, ezért leginkább alvás előtt ajánlott a használata.

 Semmiképp ne használja autóvezetés, balesetveszélyes munkavégzés előtt!

Figyeljen a szemkenőcsök, szemgélek, szemcseppek szavatossági idejére, lejárat után ne használja fel ezeket!

Tovább