Kedvezményes ajánlatok
Márka
Termékcsalád
Fényvédelem
Hatóanyag
Milyen tünetekre?
Korosztály
Tulajdonság
Illat
Termékforma
Kiszerelés mérete
Érzékenység
Nem
Terhesség, szoptatás

Irritált bőr

Az irritált bőrre jellemző a húzódás, viszketés, érzékenység, esetleg hámlás, gyulladás, bőrpír. Az irritált bőr kezelése, mindennapi ápolása speciális kozmetikumokat igényel. A bőrtípust elsősorban genetikai adottságok határozzák meg, de belső és külső tényezők is hatással vannak a bőrre. Az egészséges bőr lehet normál, száraz, zsíros és kevert típusú. Az irritált bőrre optimális összetevőjű tisztálkodási és bőrápolási készítmények alkalmazása javasolt, hogy a tünetek ne romoljanak tovább, sőt minél inkább mérséklődjenek.

Irritált bőr

Az irritált bőr a test bármely részén jelentkezhet, arcon, ajkakon, kezeken, de akár fejbőrön is. Normál esetben a bőr védőrétege megakadályozza a baktériumok és más káros anyagok szervezetbe jutását, vagy a bőr túlzott kiszáradását. Számos külső és belső tényező viszont károsíthatja a bőr védelmi rétegét, mely következtében szárazzá válhat, bőrpír, kiütések, duzzanatok, viszketés vagy hámlás, égő érzés mutatkozhat.

Irritált bőr kezelése

Az irritált bőr kezelése, ápolása odafigyelést és kimondottan irritált, viszkető bőrre kifejlesztett mosakodószereket, testápolókat, bőrnyugtató krémeket, bőrregeneráló kenőcsöket igényel. 

Kerülendő a túl forró vizes fürdés és zuhany, a túl gyakori tisztálkodás és a szárító hatású kozmetikumok használata. 

A patikák kínálatából remek, bőrgyógyászatilag kifejlesztett, optimális összetételű mosakodógélek, testápolók, kézápolók, samponok választhatók irritált bőr kezelése céljából. A gyártók széles kínálatában elérhető termékekkel az atópia kezelése, az irritált bőr kezelése a napi rutinba beépíthető, hatékony megoldást hozhat.

Testápoló irritált bőrre

Érzékeny bőrre a legjobb választás patikai dermokozmetikumok használata. Ezek megfelelnek a szigorú gyógyszertári forgalmazás követelményeinek, hipoallergén összetételűek, hatásukat klinikai vizsgálatok támasztják alá. 

Testápoló irritált bőrre több neves márka bőrnyugtató krémjeiből választható, száraz, érzékeny, viszkető bőr esetén fontos a bőr gyakori hidratálása ezekkel a termékekkel, a védőréteg helyreállítása.

Bőrnyugtató krém

Bármikor szükség lehet egy hatékony bőrnyugtató krémre, nem csak irritált bőr esetén.

 Van, hogy a kezeinket kicsípi valami, esetleg az alkoholos kézfertőtlenítők, a tisztítószerek vagy mosószerek vagy egyes, túlzott illatanyagokkal, színezékekkel teli kozmetikumok. Ilyenkor a bőrnyugtató krémek azonnali enyhülést hoznak, megnyugtatják a piros, feszülő, irritált bőrfelületet.

Pelenkakiütés

Gyakori jelenség kisbabáknál a pelenkakiütés. Bőrük érzékeny, a pelenkával fedett rész ráadásul érintkezhet a vizelettel, széklettel. Eleinte apró, piros pöttyöket észlelni a pelenkával fedett területeken. Ez kezelés nélkül tovább romolhat és gyulladásos állapotba mehet át a bőr.

Pelenkakiütés kezelése

Pelenkakiütés kezelésére ajánlott a baba popsiját minden pelenkacserénél szenzitív mosakodókkal langyos vízzel lemosni és bőrnyugtató krémmel, pelenkakiütés elleni kenőcsökkel a hámszövet újra épülését támogatni. 

Atópia

Az atópia jelentése veleszületett allergiás túlérzékenység. Száraz, viszkető, feszülő bőr képében is mutatkozhat. Váladékozás is megjelenhet. 

Fontos, hogy atópiás bőrt nem szabad vakarni, inkább a viszketést enyhíteni. Ehhez ma már bőrnyugtató krémek, bőrregeneráló kenőcsök, viszketést enyhítő gélek is rendelkezésre állnak. 

Atópia kezelése

A súlyos atópia kezelése összetett, nem feltétlenül elegendők a speciális, hipoallergén tisztálkodószerek és krémek. Sokszor kortikoszteroidos krém is szükségessé válhat, melyet bőrgyógyász írhat fel. Az atópia kezelése érdekében házilag is követhető tanácsok:

  • gyengéd, szappanmentes, hipoallergén tisztálkodószerekkel történő zuhanyozás, mosakodás
  • napi 1-2 alkalommal jó minőségű, emolliens (olajokban gazdag) testápoló használata
  • sportolás után rövid zuhanyozás, testápolás
  • légáteresztő, kényelmes, pamut ruházat viselése
  • kesztyű nélküli takarítás mellőzése

 • bőrbarát mosószerek használata

 

Fürdőszobapolcát töltse fel neves gyártók szenzitív tusfürdőivel, hipoallergén testápolóival, viszketést enyhítő krémmel, de feltétlenül legyen otthon ezen felül arckrém érzékeny bőrre! Ha ezeket beépíti a mindennapi arc és testápolásba, irritált, viszkető, atópiás bőre fellélegezhet, tünetei mérséklődhetnek.

Tovább