Akciós termékek
Márka
Milyen tünetekre?
Korosztály
Tulajdonság
Termékforma
Kiszerelés mérete
Nem

Popsikrém

A szupermodern, eldobható pelenkák használata és a gyakori pelenkacsere ellenére is szinte minden baba életében előfordul a pelenkakiütés. A megfelelő tisztítás, az időnkénti pelenkanélküliség mellett a popsikrémek biztosítják a babák érzékeny bőrének védelmét a kipirosodástól, a kiütésektől, a gyulladástól és a fertőzésektől.

Mi a pelenkakiütés és mi okozza?

A kisbabák bőre sokkal érzékenyebb és sérülékenyebb, mint a felnőtteké. A pelenka alatti terület folyamatos nedvességnek és egyéb fizikai irritációnak van kitéve, így nem csoda, ha könnyen kialakul a pelenkakiütés.

A pelenkakiütés okai

  • A lúgos hatású vizelet, vagy a hígabb széklet miatti felmaródás
  • Nem eléggé gyakori pelenkacsere
  • Túlságosan kicsi, szűk pelenka
  • Meleg, nedves területen való kórokozók elszaporodása - gombás, vagy bakteriális bőrfertőzések
  • Antibiotikum szedés miatt kialakuló gombás fertőzés
  • Allergia a használt babatermékekre, például a tisztító szappanokra, törlőkendőre, popsikrémre, az anya vagy a baba által fogyasztott élelmiszerekre

Hogyan előzhetjük meg és kezelhetjük a pelenkakiütést?

A rendszeres pelenkacsere a kulcsa a kipirosodás és a kiütések megelőzésének. Ez eleinte napi 6-8 pelenkázási alkalmat is jelenthet. Fontos, hogy a legmegfelelőbb pelenkát használjuk -  különösen fontos a jó légáteresztésű pelenkákat választani.

Tisztábatétel során mindig alapos tisztításra és szárításra van szükség. Ha van rá lehetőség öblítsük le a baba popsiját tiszta meleg vízzel, vagy használjunk illatanyag- és alkoholmentes törlőkendőt. 

Óvatosan szárogassuk meg a pelenka területét, vagy ha lehet hagyjuk a babát száradni pelenka nélkül hosszabb ideig. Ha nem is hintőporozzuk vagy kenjük minden pelenkázás alkalmával popsikrémmel a babánk popsiját naponta kétszer (alvás előtt feltétlenül) használjunk popsikrémet a bőr védelme érdekében.

Amennyiben enyhe pirosodást észlelünk feltétlenül krémezzük be a tiszta, száraz bőrfelületet, ám ha kiütést észlelünk mindenképpenl konzultáljunk a védőnővel, vagy a gyermekorvossal a további teendők érdekében! Komolyabb fertőzés esetén az orvos gombásodás elleni, vagy antibakteriális készítményt javasolhat.

Mikor használjuk a popsikrémet?

A megtisztított, megszárított bőrre használjuk a popsikrémet. Sokan étkezések után intézik a pelenkázást és a krémezést, míg hosszabb alvás előtt is érdemes jól bekrémezni a baba popsiját pelenkázás alkalmával.

Feltétlenül használjunk krémet bőrpír vagy kezdődő bőrkiütés esetén. Fogzáskor, vagy náthás állapotokban is gyakori a laza széklet. Ilyenkor is fontos a popsikrém használata.

Amikor a gyermekünk áttér a vegyes táplálkozásra megváltozik a széklet minősége. Ilyenkor is érdemes fokozott figyelmet fordítani a pelenka területének gondos ápolására.

Milyen  baba popsikrémet használjunk?

  • Próbáljunk hipoallergén, illatanyag mentes terméket választani
  • A vazelin és a cink-oxid védi a baba bőrét, ám érdemes a természetes összetevőkkel is kísérletezni (pl. körömvirág, shea vaj, mandulaolaj), amelyek szintén hatékonyan nyugtatják és védik a baba bőrét.
  • Válasszuk a legkönnyebben felvihető és lemosható terméket
  • Kísérletezzük ki, hogy mely kiszerelés a legmegfelelőbb a számunkra. A tégelyes krémeket könnyebb kinyitni és használni, ám gyorsabban szennyeződnek, mint a tubusos társaik.
Tovább