Kedvezményes ajánlatok
Márka
Hatóanyag
Milyen tünetekre?
Termékforma

Fülfájás

Otipax fülcsepp 16 g

Kiszállítjuk Budapestre és
környékre:
2 789 Ft
Egységár: 174 Ft/g
 
Ön a Kalmia Gyógyszertár felületére lépett. Ebben a kategóriában olyan készítmények találhatóak, melyeket a Kalmia Gyógyszertár Kft. szolgál ki Önnek, a gyógyszertár szakdolgozói szállítják házhoz Budapestre, valamint Üllő, Vecsés, Gyál és Dunaharaszti területére (Medicina Expressz szállítási mód). Ha csak olyan terméket választ, ami az Online Patika kategórián kívül található, akkor azt a Pharmazone WS Kft. teljesíti futárszolgálatok bevonásával. Ha gyógyszertári készítményeket és egyéb készítményeket is vásárol, akkor azt a gyógyszertár szolgálja ki, a gyógyszertár szakdolgozói szállítják házhoz Önnek Budapestre, valamint Üllő, Vecsés, Gyál és Dunaharaszti területére.
Legális gyógyszertár

A fülfájás bármely életkorban előfordulhat, sok esetben nátha szövődményeként alakul ki. A fülfájás kezelése mindig a pontos kiváltó októl és a fájdalom helyétől függ, illetve az egyéb tényezőktől. (láz, váladék stb.) A fülfájás gyerekeknél is gyakori, keserves panaszokat tud okozni a kicsiknél is. Szerencsére ma már a fülfájásra gyógyszerek, különböző fülcseppek, sprayk léteznek, melyek gyorsan és hatékonyan segítik a gyógyulási folyamatot. Akik természetes módszerekkel gyógyulnának, azoknak fülfájásra házilag meleg sót és infralámpát is érdemes kipróbálniuk!

Fülfájás

Ha egy korábbi nátha szövődménye a fülfájás, előfordul, hogy az orrot a füllel összekötő fülkürt nem tudott jól szellőzni, a következmény a dobhártya behúzódása, melyből a páciens a fülfájást, dugulást esetleg hallácsökkenést érzékeli. A fülkürthurut kezelendő probléma, mert tartós fennállása középfülgyulladást okozhat. 

Fülfájás okai

A fülfájás okai javarészt hallójárat-gyulladás és középfülgyulladás.

A középfülgyulladás együtt járhat nyilalló fülfájással és általában felső-légúti gyulladás tovább terjedése miatt alakul ki, tünetei a heveny fájdalom, gennyes fülfolyás, esetleg hányás, láz.

Hallójárat gyulladás, mint fülfájás oka egy fertőzés a külső fülcsatornában. Ez akkor fordul elő, ha a fülcsatorna felülete sérül, és kórokozók jutnak be. Erőteljes, túlzásba vitt fültisztítás, strandolás, uszodahasználat során, ha víz jut a hallójáratba, a gombák vagy baktériumok elszaporodhatnak. Fülfájás, viszketés, váladékozás alakulhat ki. Ezért úszáshoz, strandoláshoz ajánlott a speciális füldugók használata, a fülfájás, fülgyulladás megelőzése céljából.

A fülfájás okai mögött más betegségek is meghúzódhatnak ritkább esetben, egy fogfájás, mumpsz vagy mandulagyulladás.

Fülfájás gyerekeknél

A fülfájás gyerekeknél is gyakori probléma. Ha gyermekének fáj a füle, lássa a házi gyermekorvos, vagy fül-orr gégész szakorvos, hiszen nem tudni, hogy elegendő tüneti kezelés, fájdalomcsillapítás, sópárna, infralámpa alkalmazása, esetleg speciális orrcseppek, fülcseppek vagy antibiotikum szükséges. Előfordul, hogy gyógyszeres kezelés nélkül is néhány napon belül elmúlik a fülfájás gyerekeknél, de lehet, hogy antibiotikum adása is szükségessé válik. A fülfájás gyerekeknél nem játék, főleg, ha magas lázzal, esetleg váladékozással is társul! 

Fülfájás kezelése

A páciens esetében a fülfájás kezelése szempontjából elsődleges fontosságú, hogy a szabad orrlégzés biztosítva legyen, a fülkürt tudjon szellőzni, ha orrváladék van, ki tudjon ürülni. Amíg a dobhártya épségéről nincs információja, vagyis nem látta szakorvos, kerülje a vény nélkül kapható fülcseppeket, fülsprayket, mert árthat velük! A vény nélkül kapható orrcseppek, orrsprayk segítenek a szabad orrlégzés biztosításában, a recept nélküli fájdalomcsillapítók pedig a fülfájásra is alkalmazhatóak, ha szükségesek.

Fülfájásra gyógyszer

A fülfájásra gyógyszeres kezelés a vizsgáló orvos véleménye alapján válik szükségessé. A klinikai tünetek és a dobhártyakép alapján látja, hogy vírusos vagy bakteriális fertőzésről van-e szó. Ennek megfelelően történik a kezelés, gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító gyógyszerekkel, szükség esetén antibiotikummal. Az orrcseppek, orrszívás (gyerekeknél) fontos elemei a fülfájás kezelésének, az orrnak jól kell szellőznie a gyógyuláshoz.

Fülcsepp fülfájásra

Létezik fülcsepp fülfájásra, de alkalmazása nem minden típusú fülfájásra javasolt. Fontos, hogy ép dobhártya mellett lehet fülcseppet fülfájásra alkalmazni! Létezik olyan fülcsepp fülfájásra, mely elsősorban az „úszófülre” hajlamos személyeknél javasolt, akár külsőfülgyulladás megelőzésére is. Ez a fájdalmat, viszketést, bőrpírt enyhíti és hidratálja a fület.

Fülfájásra házilag

Fülfájás ellen házilag bevethető az infralámpázás, naponta többször, de maximum 15-20 percet egyszerre. A melegített sópárna is hatásos szokott lenni fülfájásra házilag alkalmazva, elviselhetővé válik a nyilalló fülfájás, jó érzés a fülön, a fájó részen tartani. A melegített sóra kövirózsa olajat is cseppenthet, esetleg borsmentát vagy bazsalikomolajat. Fontos, hogy bár a kövirózsa a népi gyógyászat szerint kiváló fülfájásra, de míg nem tisztázott a dobhártya állapota, semmilyen szert ne cseppentsen a fülébe a fülfájás ellen házilag!

Tovább