Phototrop lágyzselatin kapszula speciális élelmiszer 20 db
Bejelentett anyatej-helyettesítő tápszer és speciális gyógyászati célra szánt tápszer/élelmiszer

Phototrop lágyzselatin kapszula speciális élelmiszer 20 db

Ár: 4 410 Ft
(Egységár: 221 Ft/db)
Hamarosan elérhető
  • GLS házhoz szállítás ExpressOne házhoz szállítás Házhoz: 1-3 munkanap, 1 190 - 1 890 Ft
  • GLS csomagautomatába szállítás Foxpost csomagautomatába szállítás Automatába: 1-3 munkanap, 850-950 Ft
  • GLS csomagpontos szállítás Csomagpontba: 1 munkanap, 1 090 Ft
  • Ingyenes szállítás automatába 15 000 Ft-tól
Időskori makuladegenerációs betegek részére. A lakosság nagy részét sújtó szembetegség, a makuladegeneráció kifejlődésének lecsökkentésére fejlesztette ki és szabadalmaztatta Dr. Fehér János magyar és olasz munkatársakkal ezt az eredeti összetételű és hatású készítményt. A makuladegeneráció súlyos látásromlást, jogi értelemben vakságot okozó betegség, amely az 50 éves vagy idősebb korosztályt érinti, és a fejlett társadalmak polgárainak 8-10%-át érinti.
Részletek
Hány éves kortól?
Felnőtt
részletek
Alkalmazás
Összetevők
adatok
részletek

Phototrop lágyzselatin kapszula speciális élelmiszer 20 db részletek

Milyen tünetek jellemzik az időskori makuladegenerációt?
Az időskori makuladegeneráció a látóhártya központi részének (makula lutea) lassan előre haladó sorvadása. A betegség kezdeti stádiumában a szokásos vizsgálatokkal még nem lehet kimutatni eltérést, bár erős fényben káprázás, illetve a fényhez való alkalmazkodás nehézségei hívhatják fel a figyelmet a betegség kezdetére. A betegség előrehaladtával, rendszerint hónapokkal vagy évekkel később, romlik a látás minősége, így pl. tévesztés a betűk összeolvasása során, esetleg egy-egy betű vagy betűrészlet kiesése, elmosódottsága vagy torzulása miatt a fixált tárgy képe egyre homályosabb vagy torzabb lesz, ami már komoly problémát jelent az olvasásban, a színek felismerésében, majd az előrehaladott állapotban egy szürke, illetve fekete folt alakul ki a látótér középső részén, ami lehetetlenné teszi az olvasást, az autóvezetést és általában a munkavégzést. Az esetek mintegy 15%-ában hirtelen látásromlás léphet fel, amit egy komplikáció, szemfenéki vizenyő, illetve bevérzés okoz.

Mit tudunk az időskori makuladegeneráció kialakulásáról?
Normális körülmények között a látóhártya fényérzékelő sejtjei, a fotoreceptorok mintegy 10%-a naponta elhasználódik fény hatására, majd sötétben regenerálódik. Ha ez a regeneráció nem tökéletes, a visszamaradó és egyre nagyobb mennyiségű „salak anyagok” egyre inkább károsítják a látásfunkciókat és kialakul a makuladegeneráció. A Nutripharma magyar és olasz kutatókból álló munkacsoportja ismerte fel közel két évtizeddel ezelőtt, hogy ebben a kóros folyamatban az érintett sejtek anyagcsere zavarai játszanak meghatározó szerepet. Ebből következően, az anyagcsere helyreállítása, az ún. „metabolikus terápia” egy új lehetőséget nyitott az időskori makuladegeneráció kezelésében. A PHOTOTROP® kapszula omega-3 többszörösen telítettlen zsírsavakat, koenzim Q10-et és acetil-L karnitint tartalmaz. Mindhárom összetevő alapvető szerepet játszik a sejtanyagcserében.

Mi a szerepe az egyes összetevőknek?
Az omega-3 többszörösen telítettlen zsírsavak, acetil-L-karnitin és a koenzim Q10 a normálisan működő sejtanyagcsere elengedhetetlen alkotóelemei. Hozzájárulnak a sejtek energiatermelésének és anyagcseréjének fenntartásához. Ezáltal megelőzik a káros (oxidáns) anyagcseretermékek képződését, amelyek közvetlenül felelősek az öregedésért és az időskori betegségek kialakulásáért. Az omega-3 többszörösen telítettlen zsírsavakat, melyek minden sejt nélkülözhetetlen alkotórészei, az emberi szervezet nem tudja előállítani. Folyamatos pótlására van szükség, de a modern táplálkozási szokások ezt sem mennyiségileg, sem minőségileg nem biztosítják. A koenzim Q10 szervezetünk egyik legfontosabb antioxidánsa. A sejt energiatermelésében játszott elsődleges szerepe mellett védi az omega-3 zsírsavakat az oxidáns anyagok támadásától, ezzel erősítve annak hatását. Ez a kölcsönhatás a két összetevő között óriási szerepet játszik a normális sejtfunkciók fenntartásában és az időskori betegségek kialakulásának megakadályozásában. Az acetil-L-karnitin természetes anyag és szintén nélkülözhetetlen a zsírok elégetésében, mely a mitokondriumokban (a sejt energia központja) játszódik le. Nem csak az energia felszabadulása történik itt, de a tökéletlen égés során itt képződnek a káros anyagcsere termékek is. Milyen klinikai tapasztalatok támasztják alá a metabolikus terápia hatását? A Pécsi Egyetem Szemklinikáján végzett, a legszigorúbb követelményeknek megfelelő (randomizált, kettősvak, placebo-kontrollált) klinikai vizsgálatok igazolták a PHOTOTROP® hatását. Egy londoni székhelyű, független kutató csoport értékelése szerint a betegség korai szakaszában mind a látásfunkciók (látótér, látásélesség) mind a szemfenéki kép a kezelt csoportban 3-6 hónap elteltével javult, majd ezen a szinten maradt a megfigyelési idő végéig (1 év). Ezzel szemben, a kontroll csoportban ezek a paraméterek fokozatosan romlottak.

Milyen klinikai tapasztalatok támasztják alá a metabolikus terápia hatását?
A Pécsi Egyetem Szemklinikáján végzett, a legszigorúbb követelményeknek megfelelő (randomizált, kettősvak, placebo-kontrollált) klinikai vizsgálatok igazolták a PHOTOTROP® hatását. Egy londoni székhelyű, független kutató csoport értékelése szerint a betegség korai szakaszában mind a látásfunkciók (látótér, látásélesség) mind a szemfenéki kép a kezelt csoportban 3-6 hónap elteltével javult, majd ezen a szinten maradt a megfigyelési idő végéig (1 év). Ezzel szemben, a kontroll csoportban ezek a paraméterek fokozatosan romlottak.
Tovább
Alkalmazás

Alkalmazás: Phototrop lágyzselatin kapszula speciális élelmiszer 20 db

Napi 1-2 kapszula étkezés közben. Bármilyen más készítménnyel együtt alkalmazható.
Összetevők

Összetevők: Phototrop lágyzselatin kapszula speciális élelmiszer 20 db

Omega-3 többszörösen telítetlen zsírsavak (EPA és DHA) dúsított halolaj; zselatin; stabilizátor: glicerol (E422); L-karnitin (acetil-L-karnitin galaktarát formában); sűrítő anyagok: zsírsavak mono-és digliceridjei (E471); koenzim Q10; emulgeálószer: szója lecitin (E322); színezékek: titánium dioxid (E171) és vas oxid (E172)
adatok

Phototrop lágyzselatin kapszula speciális élelmiszer 20 db adatok

Márka
Phototrop
Termékforma
kapszula
Nem
Unisex
Forgalmazó
Nutripharma Hungaria Kft. - 1122 Budapest, Városmajor u. 40.
Engedélyszám
T/2816/2019
Egészségpénztár
Egészségpénztári számlára NEM elszámolható

Phototrop lágyzselatin kapszula speciális élelmiszer 20 db Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír a termékről!
Az alábbiak is érdekelhetik

Rólunk mondták