Rögzítők, szorítók

Mindenek érdemes átgondolni, milyen egyéb kötszerek lehetnek szükségesek a házipatikába, vagy csak úgy általánosságban a mindennapokhoz? Nemcsak orvosi probléma esetén, de sportoláshoz, „szerencsétlen” mozdulatokból eredő sérülések megelőzéséhez is használják manapság a modern bokaszorító, csuklószorító, könyökszorító vagy térdrögzítő, kiváló minőségű termékeket. Tovább olvasom

 

Kötszerek sportoláshoz

Mindennapi kötszerek sportoláshoz is léteznek, hiszen akár a boka, a térd, a könyök vagy a csukló ízülete igen sérülékeny. Elég egyetlen rossz mozdulat, máris megrándul, kificamodik, elszakadhat az ín vagy törhet a csont. Ezek esélye természetesen több, amikor valaki rendszeresen sportol, de bármikor, bárkinél előfordulhatnak. 

Többféle funkcióhoz, sokféle anyagban és méretben kaphatóak ezek a nagyszerű rögzítő, szorító termékek, melyek a mindennapokban, de enyhébb sérülések esetén is jó szolgálatot tesznek.

Bokaszorító

A bokaszorítók előnyösek a boka erősítése végett, fennálló problémák kezelésére. A boka alatti fájdalom vagy a boka sérülései megnehezítik az életet és a munkavégzést, a mindennapi teendők ellátását. A bokák dagadása, duzzadása ellehetetleníti a fájdalommentes mozgást. Jusson eszébe a gumis bokaszorítók alkalmazása!

Mire jó a bokaszorító?

A bokaficam, boka húzódás, boka kibicsaklása, bokaszalag szakadása esetén is azonnali segítség lehet egy jó minőségű bokaszorító. Támogatja a gyorsabb regenerációt, biztosítja a kevésbé fájdalmas mozgást. 

A minőségi bokarögzítők elasztikus anyagból készülnek, erős tartást adnak az ízületeknek. Mindennapi használatra és sportoláshoz is javasoltak.

Természetesen erős és/vagy tartós, nem javuló fájdalom esetén orvoshoz kell fordulni!

Csuklószorító

A csuklószorító vagy csuklórögzítő megóvja a csuklót erőkifejtés közbeni sérülésektől, de gyógyulási folyamatok is támogathatók a viselésével.

Mire jó a csuklószorító?

De mire jó a csuklószorító? Segítik a rehabilitációt, védik a csukló ízületet, kompressziós hatást gyakorolnak a csuklócsontra, ínszalagokra. Az elasztikus csuklószorítókat számos foglalkozás szakemberei a mindennapokban is viselik. (pl. masszőr, súlyemelő, árumozgató, csontkovács)

Könyökszorító

A könyökszorítók is többféle méretben kaphatóak. Ajánlottak sportolás közben, megelőzésre, könyök, ínhüvely gyulladás esetére. A kiváló minőségű elasztikus anyagú könyökrögzítők stabil tartást adnak a könyökízületnek.

Mire jó a könyökszorító?

A kompressziós könyökszorítókat, mint a többi kompressziós egyéb kötszert is, elsősorban orvosi problémák kezeléséhez, sérülések utáni regenerálódás céljából ajánlják, de rendszeresen is viselhetőek. Előnyük, hogy segít megelőzni a kifáradást, javítják a vérkeringést, védenek bizonyos sérülések ellen és fájdalomcsillapító hatás is várható tőlük.

Térdrögzítő

A térdrögzítők sokféle kivitelben készülnek. Mindegyik a térd stabilitását szolgálja, de van, amelyik nyomó és masszírozó hatást is kifejt, így csökkenti a duzzanatot, ödémát. 

Más, profi térdrögzítő termékek komplex térdfájdalom, visszatérő ödéma esetén segíthetnek. Az állítható térdrögzítők általában pántok segítségével állíthatóak a kívánt méretre, az elvárt szorítás biztosítása mellett.

Mire jó a térdrögzítő?

A térdrögzítők rugalmas szövésű, sok esetben dupla varrással készülnek, ruházat alatt is viselhetőek. Biztosítják a térd stabilitását. A kétoldalas térdrögzítő gátolja az oldalirányú elmozdulást.

 Némelyik nyitott, térdkalácsos kivitelezésű, ez komfortosabbá teszi a viselést. Támasztást és stabilizációt nyújthatnak a sérült, fájó térdeknek. 

Manapság már létezik mágneses térdszorító is, ami intenzív mágnesterápiát alkalmaz több, anatómiailag fontos ponton. 

A jó minőségű szorító, rögzítő termékek alacsony hőfokon, kíméletesen moshatóak, így többszöri viselést tesznek lehetővé, áruk hamar megtérül!