Akciós termékek
Márka
Fényvédelem
Hatóanyag
Milyen tünetekre?
Korosztály
Tulajdonság
Illat
Termékforma
Kiszerelés mérete
Nem

Egyéb babaápolás

Egy kisbabás háztartásban léteznek alapvető kellékek, melyek nélkülözhetetlenek a baba ellátásához, és egyéb babaápolási termékek, melyek jelentősen megkönnyítik a mindennapokat, gondoljunk csak egy szélcsőre vagy babafürdetőre, de akár egy puha újszülött hajkefe is ilyen kiegészítő lehet. Ha minden kéznél van, amire a babaápoláshoz szükség lehet, egyszerű dolgunk van, koncentrálhatunk a közösen eltöltött pillanatokra.

Egyéb babaápolási termékeink

Ha már azt gondoljuk, hogy minden megvan a kicsinek, milyen egyéb babaápolási termékekre lehet még szükség? Például baba körömvágó ollóra, terpeszbetétes pelenkázónadrágra, hasfájós piciknek élőflóra cseppekre, baba hintőporra, fürdetőre, ápoló krémre, nedves törlőkendőre.  

A biztonsági olló babáknak nikkelmentes, anti allergén, lekerekített ollóheggyel és bevizsgált alapanyagokból készül. A kicsi körmét rendszeresen vágni kell, nehogy sérülést okozzon magán!

A nedves törlőkendők pelenkázásnál, etetés utáni arctörlésnél, kezecskék törléséhez is kiválóak és könnyen adagolhatóak. A hintőporok pedig nemcsak a kicsik érzékeny bőréhez, de szükség esetén felnőtteknek is jól jöhetnek, hiszen egy melltartó alatti irritáció vagy egy fekély kezelésének hatásos készítménye lehet.

Fontos, hogy gyermekét ne szappannal, és ne is felnőtteknek készült tusfürdőkkel fürdesse, hanem gyógyszertári készítményekkel vagy a baba érzékeny bőréhez kifejlesztett hipoallergén fürdetőkkel, PH semleges, szemkímélő szerekkel.

Baba hajkefe

Egy vidám mintázatú baba hajkefe a legpuhább gondoskodás kötelező kelléke! Nemcsak fésüléshez, de fejmasszázshoz és koszmó eltávolításához is ideális. 

Kényeztetik, masszírozzák a pici fejbőrét, jóleső érzést nyújtanak a gyermeknek és serkentik a haj növekedését. Amikor pedig igazán van már „mit fésülni”, a baba hajkefék nélkülözhetetlenek a kifogástalan megjelenéshez!

Szélcső

A babák emésztőrendszere az első hónapokban még fejletlen, a beleikben sok gáz halmozódhat fel, ami feszíti, nyugtalanná teszi a gyermeket, ezért sokat sír. A szélcső hatékony és természetes segítség lehet a gázok távozásának támogatásához. 

Ez lényegében egy vékony, rugalmas és hajlítható szilikon-gumi anyagból készült üreges cső. Fontos a szélcső körültekintő használata, és a használat utáni tisztítás, fertőtlenítés. 

Az ütközős szélcső azért nagyon praktikus, mert pontosan tudja az anyuka, hogy mennyire tolhatja be gond nélkül a popsiba.

Baba gumilepedő

A kiságy matracával azonos méretű baba gumilepedők megóvják a gyermek alatt lévő matracot a váratlan balesetektől. Bármennyire is odafigyel az anyuka, előfordulhat, hogy a pelusból kifolyik a nedvesség, mert mondjuk elmozdult a babán vagy elszakadt, de a cumisüveg is kiborulhat a kiságyban. 

Sajnos a kiságy matrac látja kárát, egyrészt nem könnyű kitakarítani, másrészt nedves lesz a takarítás után a matrac, a baba nem tudja használni. Ezt megelőzendő legjobb, ha lágy, bőrbarát, ÖKO teszttel rendelkező antibakteriális kiságy gumilepedőt használ, amit nedves szivaccsal egyszerűen letörölhet, 60 fokon kitisztíthat. 

Érdemes belőle váltót is beszerezni, ha tisztítani kell, félre lehet tenni és elővenni egy másikat. A baba gumilepedővel garantált, hogy a gyermeke mindig tiszta, száraz matracra feküdhet.

Babaolaj

A babaolajak évtizedek óta népszerűek, és nemcsak a babások körében, de a nagyobb gyermekek, felnőttek is előszeretettel használják bőrápolásra. A patikánkban kapható babaolajak:

  • bőrgyógyászok és gyermekorvosok közreműködésével fejlesztve készültek
  • klinikailag és bőrgyógyászatilag tesztelt termékek
  • kiválóak babamasszázshoz is
  • alkalmazhatóak terhességi csíkok ellen is
  • az egész család használhatja a bőr hidratálására

Gyártónként eltérő módon az egyes babaolajak általában növényi alapúak, előszeretettel használják alapként a mandulaolajat, olívaolajat például. Sok édesanya babamasszázshoz használja a picik érzékeny bőréhez kifejlesztett olajokat, mások fürdés utáni hidratáláshoz.

Tovább