Kedvezményes ajánlatok
Márka
Hatóanyag
Milyen tünetekre?
Korosztály
Ízesítés
Termékforma
Kiszerelés mérete
Nem
Terhesség, szoptatás

Hátfájás

Flexagil krém 150 g

Kiszállítjuk Budapestre és
környékre:
4 490 Ft
Egységár: 30 Ft/g
 

Dolgit krém 100 g

Kiszállítjuk Budapestre és
környékre:
3 392 Ft
Egységár: 34 Ft/g
 

Deep Relief gél 50 g

Kiszállítjuk Budapestre és
környékre:
1 706 Ft
Egységár: 34 Ft/g
 

Flexagil krém 100 g

Kiszállítjuk Budapestre és
környékre:
3 471 Ft
Egységár: 35 Ft/g
 

Dolgit krém 50 g

Kiszállítjuk Budapestre és
környékre:
2 006 Ft
Egységár: 40 Ft/g
 

Aflamin krém 60 g

Kiszállítjuk Budapestre és
környékre:
2 649 Ft
Egységár: 44 Ft/g
 

Dolgit krém 150 g

Kiszállítjuk Budapestre és
környékre:
3 822 Ft
Egységár: 25 Ft/g
 
Ön a Kalmia Gyógyszertár felületére lépett. Ebben a kategóriában olyan készítmények találhatóak, melyeket a Kalmia Gyógyszertár Kft. szolgál ki Önnek, a gyógyszertár szakdolgozói szállítják házhoz Budapestre, valamint Üllő, Vecsés, Gyál és Dunaharaszti területére (Medicina Expressz szállítási mód). Ha csak olyan terméket választ, ami az Online Patika kategórián kívül található, akkor azt a Pharmazone WS Kft. teljesíti futárszolgálatok bevonásával. Ha gyógyszertári készítményeket és egyéb készítményeket is vásárol, akkor azt a gyógyszertár szolgálja ki, a gyógyszertár szakdolgozói szállítják házhoz Önnek Budapestre, valamint Üllő, Vecsés, Gyál és Dunaharaszti területére.
Legális gyógyszertár

Ki ne küzdött volna már hátfájással az élete során? Az emberek csaknem 80 %-a panaszkodott már hátfájásra, amely mögött számos ok állhat. A tünet jelezheti a gerinc, az izmok, de a belső szervek problémáit is. A következőkben összefoglaljuk a hátfájás gyakori okait, típusait és a lehetséges kezelési módszereit.

A gerinc és a hát a csigolyákból, a gerincvelőből, a csigolyaközi lemezekből, ínakból és izmokból áll össze. Mindeközben a következő négy szakaszra osztható: nyaki gerinc, mellkasi gerinc, ágyéki gerinc, keresztcsont és farokcsont. Ezek közül bármelyik terület problémája hátfájást eredményezhet.

Hátfájás okai

A hátfájás lehet akut, szubakut és krónikus eredetű is. Akut hátfájás alakulhat ki egy baleset, vagy akár csak egy rossz mozdulat következtében is, míg krónikus hátfájás akár rossz testtartás, porckopás, vagy genetikai okokból is kialakulhat. A kettő között helyezkedik el a szubakut hátfájás, ami viszonylag gyorsan alakul ki és általában néhány hét alatt gyógyul.

A hátfájás kialakulását nagyban befolyásolja a genetikánk, az életkorunk,  a fittségi szintünk, az életmódunk (étkezés, súlyproblémák) és a mindennapi tevékenységeink (irodai munka, fizikai munka).

A hátfájást a gerinc, a porckorongok, az izmok vagy az ínszalagok szerkezeti vagy gyulladásos eredetű problémái is okozhatják. Ilyenek például: a ficam, porckorongsérv, a lumbágó, a meszesedés és a gerinctájéki ízületi gyulladások is.

De nemcsak a gerinc elváltozásai vezethetnek hátfájáshoz, hanem a csontrendszert érintő változások (például csontritkulás), a hormonális változások, (például menopauza, várandósság), fertőzések (mellhártya-, tüdőgyulladás), belső szervi problémák (például vese) és daganatok is.

Hátfájás középtájon

A fent említett okok, azaz a gerinc mechanikai elváltozásai, az izmok vagy szalagok sérülése, ízületi gyulladások is okozhatnak középtájon érzett hátfájást. A tüdő, vagy a mellhártya gyulladása is kisugározhat a hát középső részére, míg a nőgyógyászati eredetű és a bél eredetű hátfájdalmak inkább az ágyéki szakaszt érinthetik. 

Baloldali hátfájás

Baloldali hátfájást érezhetünk egy banálisabb izombecsípődés esetén is, de ritka esetben gyomor, tüdő, vagy akár súlyos szívprobléma jele lehet. 

Jobb oldali hátfájás

A jobboldali hátfájásnak számos oka lehet. Sérülés, izomhúzódás, de akár belső gyulladás (epehólyag, tüdő, vastagbél, petefészek) is állhat a háttérben.

Fontos megjegyezni, hogy nem érdemes találgatásokba bocsátkozni, forduljunk orvoshoz a panaszunkkal!

Feltétlenül forduljunk orvoshoz a következők esetén:

  • balesetből, sérülésből eredő hátfájás
  • hátfájást kísérő vizelési zavarok, gyengeség, zsibbadás, láz esetén.

Hátfájásra gyógyszer

Enyhe, egyéb tünet nélküli hátfájás esetén óvatosan nyújthatunk, lazíthatunk.

Amennyiben visszatérő problémánk van (és tudjuk mivel állunk szemben) izombecsípődés esetén jót tesz a meleg fürdő, míg gyulladás esetén a hűtés segíthet.

Ha a panasz nem szűnik meg 1-2 napon belül, akkor feltétlenül forduljunk orvoshoz.

Hátfájásra krém

Számos izomlazító, fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatású krém közül válogathatunk a gyógyszertárakban. 

Kérjük ki szakember véleményét, hogy mely típusú krém segíthet legjobban a problémánkon.

Tovább