Akciós termékek
Márka
Hatóanyag
Milyen tünetekre?
Korosztály
Termékforma
Kiszerelés mérete
Nem
Terhesség, szoptatás

Inkontinencia

Ön a Kalmia Gyógyszertár felületére lépett. Ebben a kategóriában olyan készítmények találhatóak, melyeket a Kalmia Gyógyszertár Kft. szolgál ki Önnek, a gyógyszertár szakdolgozói szállítják házhoz Budapestre (Medicina Expressz szállítási mód). Ha csak olyan terméket választ, ami az Online Patika kategórián kívül található, akkor azt a Pharmazone WS Kft. teljesíti futárszolgálatok bevonásával. Ha gyógyszertári készítményeket és egyéb készítményeket is vásárol, akkor azt a gyógyszertár szolgálja ki, a gyógyszertár szakdolgozói szállítják házhoz Önnek Budapestre.
Legális gyógyszertár

Az inkontinencia nem betegség, csupán egy állapot, mely során akaratlan vizeletvesztés történik. Férfiakat, nőket egyaránt érinthet, hölgyeknél nem ritka jelenség a változókori inkontinencia megjelenése. Számos tényező hozzájárulhat a kialakulásához, akár terhesség, bizonyos gyógyszerek szedése vagy székrekedés is, de speciális tornagyakorlatokkal, életmódbeli változtatásokkal, esetleg gyógyszeres kezeléssel mérsékelhetők a kellemetlen vizelet csepegéses tünetek. 

Inkontinencia

Ha kíváncsi mi az inkontinencia, a válasz egyszerűen és érthetően: vizelettartási probléma. Jelentkezhet enyhe formában, egy nevetés, tüsszentés, nagy hasűri nyomás hatására. Ilyenkor néhány csepp vizelet elcseppenhet akaratlanul az adott szituációban. Súlyosabb esetben már akár járás közben vagy nyugalmi helyzetben is megtörténhet az önkéntelen vizeletürítés, melynek mennyisége is jelentősebb lehet. 

Némely gyógynövényes készítmények, növényi gyógyszerek is javíthatnak a panaszokon, és ma már megbízható, vizeletcsepegés felfogására alkalmas inkontinencia betétek lehetővé teszik az ember számára a teljes életet.

Inkontinencia jelentése

Az inkontinencia jelentése az akarattól függetlenül történő, húgycsövön keresztüli vizeletvesztés. Magyarországon nagyjából félmillió embert érint a probléma.

 Lehet enyhe, ha a távozó vizelet mennyisége kevesebb, mint 140 ml, középsúlyos, ha a mennyiség 140-300 ml közötti és súlyos formában (leginkább időskori inkontinencia) a 300 ml-t is meghaladja az önkéntelenül ürülő vizelet. A középsúlyos forma esetében főleg hasűri nyomásra távozik a vizelet, míg súlyos formában -e tényező fennállása nélkül is, nyugalmi állapotban.

Inkontinencia kezelése

Az állapot kezelése előtt pontosan ismerni kell az okokat, mert nem mindegy, hogy a panaszok hátterében egy gyógyszer mellékhatása áll vagy például prosztata betegség, gyengült gátizomzat – nőknél. Az inkontinencia okai lehetnek például:

  • gyógyszerek szedése

 

    • neurózis
    • székrekedés
    • felfázás

  • férfiak esetében prosztata betegségek

 

  • nők esetében gyengült gátizomzat- szülés, menopauza, túlsúly miatt többek között
  • gerincvelői sérülések

Az inkontinencia kezelése házilag is történhet, ha nem súlyos formáról van szó. Ilyen esetben intim torna, életmódváltás, gyógynövény tea vagy növényi gyógyszerek is enyhülést hozhatnak a panaszok terén. A súlyosabb tünetek esetén hólyagot ellazító női inkontinencia gyógyszer, elektrostimuláció vagy műtéti eljárás is szóba jöhet.

Inkontinencia betét

A vizeletcsepegést felfogó betétek, nadrágpelenkák, ágybetétek mérsékelhetik a mindennapi nehézségeket. Ezek a termékek biztonságot nyújtanak az akaratlan vizeletvesztés helyzeteire, miközben diszkréciót nyújtanak viselőjük számára. Bőrbarát textúrák, testhezálló formák, fokozott nedvszívó képesség és szagsemlegesítő funkció is jellemzi a betéteket. Könnyed, légáteresztő tulajdonságuk és eltérő méretük, nedvszívó kapacitásuk lehetővé teszi az egyéni adottságokhoz történő alkalmazást és az éjszakai maximális védelmet is.

Időskori inkontinencia

Az idősebb korosztály mintegy harmadát érinti az akaratlan vizeletcsepegés, nagyobb arányú a nőknél. Sokaknál tabutéma is és együtt járhat az idős személy szorongásával, depressziójával, társasági életének hanyatlásával, ami fizikai és mentális értelemben sem kedvező. 

A széles körben rendelkezésre álló inkontinencia betétek, pelenkák, mint gyógyászati segédeszközök lehetővé teszik a panaszok mindennapi élettel történő összeegyeztetését, a megszokott, normális életvitelt.

Inkontinencia kezelése házilag

Az akaratlan vizeletcsepegés kezelése házilag is történhet, ha enyhébb vagy időszakos problémáról van szó. Érdemes kerülni az erős vízhajtó hatású ételeket, italokat, és hólyagtornát, medencefenék erősítő gyakorlatokat is érdemes elsajátítani és végezni. Kerülje a koffeint, a szénsavas italokat! Gyógynövényes készítmények közül a spanyolmeggy tea, tökmagolaj, komló kivonat is ajánlott a probléma kezelésére, a citrusfélék, csípős ételek kerülendők a hólyag irritáció miatt.

Inkontinencia torna

A vizeletcsepegés elleni torna vagy más néven intimtorna, hólyagtorna rendszeres és szakszerű végzése hozzájárulhat a kellemetlen tünetek kezeléséhez. Eleinte kezdje 10 perces gyakorlatokkal, majd 20 percesekkel folytathatja néhány nap, hét után. 

Az inkontinencia torna elsajátítása ajánlott szakember, gyógytornász, pilates oktató irányítása mellett!

Tovább