Kedvezményes ajánlatok
Márka
Hatóanyag
Milyen tünetekre?
Korosztály
Termékforma
Kiszerelés mérete
Nem
Terhesség, szoptatás

Felfázás

Ön a Kalmia Gyógyszertár felületére lépett. Ebben a kategóriában olyan készítmények találhatóak, melyeket a Kalmia Gyógyszertár Kft. szolgál ki Önnek, a gyógyszertár szakdolgozói szállítják házhoz Budapestre, valamint Üllő, Vecsés, Gyál és Dunaharaszti területére (Medicina Expressz szállítási mód). Ha csak olyan terméket választ, ami az Online Patika kategórián kívül található, akkor azt a Pharmazone WS Kft. teljesíti futárszolgálatok bevonásával. Ha gyógyszertári készítményeket és egyéb készítményeket is vásárol, akkor azt a gyógyszertár szolgálja ki, a gyógyszertár szakdolgozói szállítják házhoz Önnek Budapestre, valamint Üllő, Vecsés, Gyál és Dunaharaszti területére.
Legális gyógyszertár

Felfázás – hogyan szabadulhatunk meg tőle?

A felfázás nem egy ritka kórkép, de sajnos nagyon kellemetlen és fájdalmas tud lenni. Sokan tévesen azt hiszik, hogy csak a nők lehetnek érintettek, de a felfázás a férfiakat is megtalálhatja, és számunkra sem kevésbé rossz élmény. Legtöbbet a megelőzéssel tehetünk azért, hogy elkerüljük, de a már kialakult tüneteket is hatékonyan lehet mérsékelni a megfelelő módszerekkel.

A felfázás tünetei

A felfázás első tünetei általában a túl sűrű vizelési inger. Ehhez társulhat égő érzés vizeléskor, az intim részek viszketése, diszkomfortja, valamint súlyosabb esetben az is előfordulhat, hogy kissé véressé válik a vizelet. Sajnos a tünetek igen intenzívek lehetnek, olyannyira, hogy az érintett azt érezheti, hogy nem is tud felállni a WC-ről, folyamatosan pisilnie kell.

A férfi felfázás

Bár a férfiak nehezebben fáznak fel, mint a nők, őket is érintheti a probléma. Azért alakul ki náluk nehezebben ez a gond, mert hosszabb a húgycső, aminek köszönhetően a kórokozók nehezebben jutnak fel. Ha azonban sikerül, akkor egészen hasonló tüneteket tapasztalhatnak, mint a nők, azaz sűrű vizelési inger, égő érzés, olykor véres vizelet lehet jellemző.

A női felfázás tünetei

Ahogy már említettük, a női felfázás és a férfi felfázás tünetei között nincsen túl sok különbség. Sajnos a nők gyakrabban szenvednek ettől a problémától, és a tüneteik is gyakrabban lehetek intenzívek.

A felfázás kezelése

A felfázást nem annyira könnyű kezelni, habár, ha benne van az ember, minél hamarabb szeretne megszabadulni a tünetektől. Elsődleges, hogy nagyon sok folyadékot kell fogyasztani, ezzel mintegy átmosva a húgyutakat, így lehet a leghamarabb mérsékelni a kellemetlenségeket. Ezen felül a helyzet súlyosságától függhet, hogy milyen kezelésre van szükség, van, mikor elégnek bizonyulnak az otthoni praktikák, máskor azonban orvosi segítségre is szükség van.

Gyógyszer felfázásra

Sajnos nincs olyan gyógyszer felfázásra, ami azonnal megszüntetné a tüneteket, de vannak bizonyos készítmények, amelyik rövidtávon is segíthetnek.  Ezek általában gyógynövényes hatóanyagú készítmények, de ha nagyon súlyosak a tünetek, akkor inkább orvos által felírt gyógyszert érdemes alkalmazni.

Felfázás kezelése házilag

A felfázást ugyanakkor legtöbben házilag igyekeznek kezelni, mert vannak rá bevett módszerek, melyekkel több-kevesebb sikert lehet elérni. Ilyen a meleg vizes ülőfürdő, vagy éppen a tőzegáfonya tea fogyasztása – semmire sincs garancia, de rendszerint mindent megpróbál az ember, hogy szabaduljon a kínzó tünetektől.

Felfázásra ülőfürdő

Az ülőfürdő előnye, hogy szinte azonnal mérsékli a kellemetlen érzést, segít egy kicsit ellazulni, pihenni. Sokan szoktak kamillát is rakni a fürdőbe, aminek köztudottan gyulladáscsökkentő hatása van, így a húgyutak gyulladását is csökkentheti.

Urzinol vagy tőzegáfonya?

Vannak növényi alapú gyógyhatású készítmények is, amelyek sokak számára segítenek minél hamarabb megoldani a problémát. A felfázásos tünetek enyhítésére ezen kívül tőzegáfonyát is sokan javasolnak, ami hatékonyan veszi fel a harcot a húgyutak betegségei ellen. Érdemes lehet mindkettőt kipróbálni, persze nem egyszerre, és azt használni, amelyik jobban beválik.

Felfázás terhesség alatt

A terhesség alatti felfázás mindenképpen orvosi vizsgálatot igényel, már csak azért is, mert sokszor ártalmatlan felfázásnak gondolunk olyan fertőzéseket is, amik káros hatással lehetnek a magzatra. Az orvos megállapítja, hogy pontosan mi is a probléma, és előírja a megfelelő kezelést, ami a babának sem fog ártani.

Felfázás gyerekeknél              

Sajnos a felfázás gyerekeket is érintheti, akik a felnőtteknél is jobban szenvednek a kellemetlen tünetektől. Ahhoz, hogy minél hamarabb segíthessünk a gyermekünknek, fontos, hogy minél előbb orvoshoz vigyük, aki fel tudja írni a megfelelő készítményeket.

Gyerekeknél nem feltétlenül érdemes kísérletezni a saját praktikákkal, habár az orvosi kezelést olyan ártalmatlan gyógymódokkal kiegészíthetjük, mint például a melegvizes ülőfürdő, hogy hamarabb enyhüljenek a tünetek.

Tovább