Kedvezményes ajánlatok
Márka
Hatóanyag
Milyen tünetekre?
Korosztály
Termékforma
Kiszerelés mérete
Nem
Terhesség, szoptatás

Égési sérülés

Bepanthen krém 100 g

Kiszállítjuk Budapestre és
környékre:
3 899 Ft
Egységár: 39 Ft/g
 
Ön a Kalmia Gyógyszertár felületére lépett. Ebben a kategóriában olyan készítmények találhatóak, melyeket a Kalmia Gyógyszertár Kft. szolgál ki Önnek, a gyógyszertár szakdolgozói szállítják házhoz Budapestre, valamint Üllő, Vecsés, Gyál és Dunaharaszti területére (Medicina Expressz szállítási mód). Ha csak olyan terméket választ, ami az Online Patika kategórián kívül található, akkor azt a Pharmazone WS Kft. teljesíti futárszolgálatok bevonásával. Ha gyógyszertári készítményeket és egyéb készítményeket is vásárol, akkor azt a gyógyszertár szolgálja ki, a gyógyszertár szakdolgozói szállítják házhoz Önnek Budapestre, valamint Üllő, Vecsés, Gyál és Dunaharaszti területére.
Legális gyógyszertár

Kisebb égési sérülések a mindennapok velejárói lehetnek. Célszerű a házipatikában tartani valamilyen krémet, gélt, spray-t ilyen esetre. Az égési sérülés kezelésére szolgáló krémek, kenőcsök, zselé, sprayk széles választékban elérhetőek már szinte minden patikában, a gyógynövényes hatóanyagú termékektől a megégett felületről hőt elvonó zseléken át egészen a gyógyszeres hatóanyagú krémekig.  

Égési sérülés kezelése

Az égési sérülés a bőrt érő, a testhőmérsékletnél jóval melegebb behatás következménye.

 Forró folyadéktól, gőztől, lángtól, de akár napsütéstől is lehet égési sérülést szenvedni.

 Fontos ismerni az égési sérülés fokozatait, ugyanis a krémek, kenőcsök alkalmazása csak elsőfokú égési sérülés esetén javasolt, komolyabb esetben azonnal orvoshoz kell fordulni!

Égési sérülés fokozatai

A súlyosság szerint az égési sérüléseket 3 fő csoportba sorolják:

  • elsőfokú égési sérülés: csak a bőr külső rétegét érintik, tünetei a fájdalom, pirosság, enyhe duzzanat. Ilyenkor a bőr nem hólyagosodik fel, száraz marad. Nagyjából 3-6 napon belül gyógyul, a bőr hámlása előfordulhat.
  • másodfokú égési sérülés: ez már kiterjedtebb, mint az elsőfokú égés. A bőr külső rétegét, az epidermiszt és az alsóbb réteg egy részét, a dermiszt is érinti. 

Erős fájdalom, hólyagok, duzzanat, pirosság jellemzi. A hólyagok kifakadnak, a bőr felülete nedves lesz. Gyógyulása 2-3 hét. Másodfokú égési sérülés orvosi ellátást igényel!

  • harmadfokú égési sérülés: ez már teljes mélységű égési sérülést jelent. A bőr külső és alsó rétege is érintett, az epidermisz és a dermisz egyaránt. A tünetei többfélék lehetnek. 

Van, amikor a bőr száraznak tűnik, a felszín halvány vagy szürkés, szövetelhalás uralja a területet. Ezek a sérülések már nem gyógyulnak maguktól, azonnali orvosi beavatkozást igényelnek! A seb fájdalmatlan, mert az idegvégződések elhaltak

Égési sérülés kezelése házilag

Az égési sérülés kezelése házilag nagyban függ attól, hol található a seb, milyen anyag okozta azt és mennyire súlyos vagy enyhe. Az elsőfokú égési sérülés esetén azonnal hideg tárgyat ajánlott az égésre szorítani, vagy 3-5 percig hideg víz alá tartani a bőrfelületet!

Ezután célszerű a sérült területet valamilyen nyugtató hatású, égési sebre való krémmel bekenni. Az első 24 órában tartsa bekötve a sérülést!

Ha nagyobb felületen, vagy komolyabb égési sérülést szenvedett el valaki, azzal segíthet, ha a sérült felületet nagyjából 20 percig körülbelül 20 fokos víz alá tartja. A hidegvizes zuhanyozás vagy hidegvizes kádfürdő is hatékony lehet, míg megérkezik a segítség.

Másodfokú égési sérülés kezelése otthon nem lehetséges, orvoshoz kell fordulni vagy mentőt hívni! 

A hűtés azonnali megkezdését nem szabad halogatni. Ezt követően száraz, tiszta kendővel be kell takarni a sebet. Vigyázni kell, nehogy felülfertőződjön!

Égési sérülésre krém

Az égési sérülésre krém vagy kenőcs is használható, de csak enyhe esetben. Ezek segítik a sebgyógyulást, a hámosodást, némelyik fertőtlenítő hatással is bír.

Gyógynövényes égés elleni krémek közül az aloe vera, a körömvirág, csalán, orbáncfű a legismertebb hatóanyagúak. 

Létezik zselé égésre, ami egy olyan speciális anyag, hogy hőt tud elvonni a megégett felületről. Használják tűzvédelmi takarók és égési kötszerek átitatására is. Gyorsan hűti a megégett bőr részt és csillapítja a fájdalmat.

A hialuronos égés elleni krémek nedves közeget biztosítanak vízmegkötő képességük révén, gyorsítják a hámosodást.

Tovább