Kedvezményes ajánlatok
Márka
Hatóanyag
Milyen tünetekre?
Korosztály
Illat
Termékforma
Kiszerelés mérete
Érzékenység
Nem
Terhesség, szoptatás

Izomfájdalom

Salonpas tapasz 20 db

Kiszállítjuk Budapestre és
környékre:
4 663 Ft
Egységár: 233 Ft/db
 

Kobralgin krém 50 g

Kiszállítjuk Budapestre és
környékre:
3 174 Ft
Egységár: 63 Ft/g
 

Carmol csepp 40 ml

Kiszállítjuk Budapestre és
környékre:
3 123 Ft
Egységár: 78 Ft/ml
 
Ön a Kalmia Gyógyszertár felületére lépett. Ebben a kategóriában olyan készítmények találhatóak, melyeket a Kalmia Gyógyszertár Kft. szolgál ki Önnek, a gyógyszertár szakdolgozói szállítják házhoz Budapestre, valamint Üllő, Vecsés, Gyál és Dunaharaszti területére (Medicina Expressz szállítási mód). Ha csak olyan terméket választ, ami az Online Patika kategórián kívül található, akkor azt a Pharmazone WS Kft. teljesíti futárszolgálatok bevonásával. Ha gyógyszertári készítményeket és egyéb készítményeket is vásárol, akkor azt a gyógyszertár szolgálja ki, a gyógyszertár szakdolgozói szállítják házhoz Önnek Budapestre, valamint Üllő, Vecsés, Gyál és Dunaharaszti területére.
Legális gyógyszertár

A myofaszciális fájdalom szindróma (MPS) az izomfájdalom leírásának egy divatos módja. A test lágyszöveteiben jelentkező fájdalomra és gyulladásra utal.

Az MPS egy krónikus állapot, amely a fasciát (az izmokat borító kötőszövetet) érinti. Egyetlen izmot, vagy izomcsoportot is érinthet.

Egyes esetekben előfordulhat, hogy a terület, ahol a személy a fájdalmat tapasztalja, nem ott található, ahol a myofaszciális fájdalomgenerátor. A szakértők úgy vélik, hogy a sérülés, vagy a megterhelés tényleges helye egy triggerpont (izomcsomó, görcs) kialakulását idézi elő, amely viszont más területeken okoz fájdalmat. Ezt a helyzetet nevezik áttételes fájdalomnak.

Mi okozza a myofaszciális fájdalmat?

Az izomfájdalom kialakulhat izomsérülésből, vagy egy adott izom, vagy izomcsoport, szalag, vagy ín túlzott megterheléséből.

Egyéb okok közé tartoznak:

  • Az izomrostok sérülése
  • Ismétlődő mozgások
  • Aktivitás hiánya (például törött karral, felkötve)

Melyek az izomfájdalom tünetei?

A myofasciális fájdalom tünetei általában izomfájdalommal járnak, meghatározott "trigger" vagy "érzékeny" pontokkal. A fájdalom aktivitás, vagy stressz hatására súlyosbodhat. A myofasciális fájdalom szindrómához társuló helyi, vagy regionális fájdalom mellett a betegségben szenvedők depressziótól, fáradtságtól és viselkedési zavaroktól is szenvedhetnek.

Hogyan diagnosztizálják a myofasciális fájdalmat?

A triggerpontokat a fájdalom alapján lehet azonosítani, amely akkor jelentkezik, ha nyomást gyakorolunk a test egy adott területére.

A myofaszciális fájdalom szindróma diagnózisában kétféle triggerpontot különböztethetünk meg:

  • Az aktív triggerpont egy szélsőségesen érzékeny terület, amely általában a vázizomzaton belül helyezkedik el, és amely helyi, vagy regionális fájdalommal jár.
  • A látens triggerpont egy nyugvó (inaktív) terület, amely potenciálisan képes triggerpontként viselkedni. Izomgyengeséget, vagy mozgáskorlátozottságot okozhat.

Hogyan kezelik a myofaszciális fájdalmat?

A myofaszciális fájdalom kezelésére olyan gyógyszerek, mint a nem-szteroid gyulladáscsökkentők, paracetamol, vagy opioidok használhatók. Néha alvás, depresszió vagy izomgörcs elleni gyógyszereket is alkalmaznak.

A nem gyógyszeres kezelések közé tartozhatnak:

  • Fizikoterápia
  • Myofascialis felszabadító terápia
  • "Stretch and spray" technika: Ez a kezelés során az izmot és a triggerpontot hűtőközeggel permetezik, majd lassan nyújtják az izmot.
  • Masszázsterápia
  • Triggerpont-injekció

A myofasciális fájdalom egyes krónikus eseteiben a fizikoterápia, a triggerpont-injekció, vagy a masszázs kombinációjára van szükség.

Tovább