Kedvezményes ajánlatok
Márka
C-vitamin tartalom
Hatóanyag
Milyen tünetekre?
Korosztály
Tulajdonság
Illat
Ízesítés
Termékforma
Kiszerelés mérete
Nem
Terhesség, szoptatás

Torokfertőtlenítő

Ön a Kalmia Gyógyszertár felületére lépett. Ebben a kategóriában olyan készítmények találhatóak, melyeket a Kalmia Gyógyszertár Kft. szolgál ki Önnek, a gyógyszertár szakdolgozói szállítják házhoz Budapestre, valamint Üllő, Vecsés, Gyál és Dunaharaszti területére (Medicina Expressz szállítási mód). Ha csak olyan terméket választ, ami az Online Patika kategórián kívül található, akkor azt a Pharmazone WS Kft. teljesíti futárszolgálatok bevonásával. Ha gyógyszertári készítményeket és egyéb készítményeket is vásárol, akkor azt a gyógyszertár szolgálja ki, a gyógyszertár szakdolgozói szállítják házhoz Önnek Budapestre, valamint Üllő, Vecsés, Gyál és Dunaharaszti területére.
Legális gyógyszertár

A legtöbb torokfájást vírusok okozzák. Ez azt jelenti, hogy a bakteriális fertőzések kezelésére használt antibiotikumok nem segítenek a gyermekének gyorsabb gyógyulásában.

Egyetlen kivétel van: a torokgyulladás. Ezt az állapotot valóban baktériumok okozzák, így ilyenkor az antibiotikumok segítenek. Ha úgy gondolja, hogy gyermekének Streptococcusos fertőzése lehet, forduljon orvoshoz, hogy kiderüljön.

Hogy enyhíthető a torokfájás?

A vény nélkül kapható megfázás elleni gyógyszerek enyhíthetik a tüneteket. 

Gyulladáscsökkentők

Ezek a gyógyszerek többnyire fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatásúak, így nemcsak jobban fogja magát érezni, hanem még a duzzanat is eltűnhet a torkáról.

Torokcukorkák és spray-k

A torokfájás elleni cukorkák serkentik a nyáltermelődést, így segítenek nedvesen tartani a torkot. A szakértők szerint a kemény cukorkák a legalkalmasabbak erre a célra, ezen belül is érdemes hűsítő hatású – mint például mentolos vagy eukaliptuszos – terméket választani.

Ugyan nem gyógyítják meg a torkot és a megfázás tüneteit sem enyhítik, viszont ideiglenesen tompíthatják a fájdalmat.

Antibiotikumok

Amennyiben olyan torokfájással járó megbetegedésen esik át, amelyet baktériumok – mint például a Streptococcus – okoznak, akkor az orvosok általában valamilyen antibiotikumot írnak fel a betegség kezelésére.

Az antibiotikumos kúrát az elejétől a végéig be kell tartani, még akkor is, ha időközben úgy ítéljük meg, hogy már meggyógyultunk.

Tovább