Akciós termékek
Márka
Termékcsalád
Hatóanyag
Milyen tünetekre?
Korosztály
Tulajdonság
Illat
Termékforma
Kiszerelés mérete
Nem

Testápoló

A testápolás és tisztítás a mindennapi bőrápolási rutin része. A reggeli és/vagy esti tusolás, az esti nyugodt fürdőzés során a bőr megtisztul az egész napos szennyeződésektől, faggyútól, izzadságtól. A tisztálkodáshoz jó minőségű szappanra, natúr szappanra, tusfürdőre van szükség, melyek óvják a bőr védelmi rendszerét, és nem avatkoznak bele. 

Testápolás és tisztítás

Ahogyan mi sem vagyunk egyformák, a bőrünk sem az, eltérő bánásmódot, különböző termékeket kíván egy irritációra hajlamos bőr, egy száraz bőr vagy egy fokozottabb faggyútermelésű zsírosabb bőr. 

Először mindig a tisztítást végezze el! A szárazra törlés után jöhet a testápoló száraz bőrre vagy speciális hatóanyagú testápoló bőrrepedés ellen. Ezek pótolják a bőr számára szükséges tápanyagokat, hogy az képes legyen ellátni védelmi funkcióját.

A bőr tisztításának fontossága

A bőrt reggel és este is tisztítani ajánlott (az arcbőrt mindenképpen!). A por, smink, finom szennyeződések, zsír, baktériumok, elhalt hámsejtek, verejtékezés folyamatosan rakódnak a bőrre és eltömítik a pórusokat.

Ha a szennyeződésektől alaposan megtisztításra kerül, élettelibb, üdébb, tisztább és frissebb lesz a bőr. 

A tiszta bőr ráadásul kellemes tapintatú, jó illatú és egészségesen lélegzik a pórusain keresztül.

Szappan

Az általános szappanok növényi olajok vagy állati eredetű zsírok és lúgos vizes oldat keverékéből állnak. Ehhez jöhetnek illatanyagok, színezékek és így tovább.

Mindennapos test tisztításhoz, arc tisztításhoz inkább válasszon színezék- és illatanyagmentes szappant, mely tisztít, de megőrzi a bőr természetes hidratáltságát, nem irritálja azt! 

A neves dermokozmetikai gyártók kínálatában kiváló minőségű, bőrvédő, ugyanakkor tápláló hatású szappanok találhatóak, melyek óvják a bőr fiziológiai egyensúlyát és nem tartalmaznak káros anyagokat.

Natúr szappan

A színes, illatos szappanok sok olyan vegyületet tartalmazhatnak, ami a bőrnek káros. 

A natúr szappanok csak tápanyagot biztosítanak a bőrnek, de nem károsítják azt. Az igazi natúr szappanok a természetben is előforduló olajokból, növényi kivonatokból, zöldségekből, gyümölcsökből csak azt és annyit tartalmaznak, ami a bőr számára értékes és hasznosítható. 

Testápoló

Az esti zuhanyozás, fürdés után sok ember használ testápoló, hidratáló terméket. Elvárás egy testápolóval szemben, hogy gyorsan beszívódjon, ne irritáljon és hatásosan hidratálja a bőrt, csökkentse a feszülést, irritációt.

 

Testápoló száraz bőrre

A legjobb testápoló mindenki számára más és más. Fontos, hogy ismerje a bőrét, tudja mire van szüksége, hogy a bőr igényeihez megfelelő készítményt választhassa. 

A testápoló száraz bőrre legjobb, ha hipoallergén, többféle ásványi anyagot, nyomelemet tartalmaz. Némely gyártó termékében gyógyhatású termálvíz gazdagítja a készítmény tápláló összetételét, míg mások ureával, glicerinnel vagy egyéb hatásos alkotóelemekkel gyártják a száraz bőrre készült testápolóikat.

Testápoló bőrrepedés ellen

Előfordulnak olyan testtájékok, ahol a bőr kirepedezése gyakoribb. Például a kezeken, lábujjakon, sarkokon. Ezek sokszor nehezen gyógyulnak és fájdalmasok lehetnek. Használjon speciális krémet, kenőcsöt bőrrepedés ellen!

Éjszakai krém

Az éjszakai krém vagy nappali krém elkülönítésének főként az arcápolásban van jelentősége. Nem ugyanaz a krém ajánlott nappali vagy éjszakai ápoláshoz, hiszen az összetevőik is mások és a bőrt is eltérő hatások érik nappal, illetve éjjel.

 A jó minőségű dermokozmetikumok között megtalálható éjszakai krémek olyan értékes összetevőket tartalmaznak, melyek ápolják és helyreállítják a bőr természetes szerkezetét. Nyugtatják, mélyen regenerálják, ellazítják a bőrt.

Tovább