Akciós termékek
Márka
C-vitamin tartalom
Hatóanyag
Milyen tünetekre?
Korosztály
Tulajdonság
Ízesítés
Termékforma
Kiszerelés mérete
Érzékenység
Nem
Terhesség, szoptatás

Lázcsillapító

Aleve filmtabletta 24 db

Várható szállítás
csak Budapestre: 2023.01.30.
1 903 Ft
Egységár: 79 Ft/db
 

Coldrex tabletta 12 db

Várható szállítás
csak Budapestre: 2023.01.30.
1 625 Ft
Egységár: 135 Ft/db
 

Bár a láz általában könnyen kezelhető lázcsillapítókkal, akár súlyos alapbetegség, például akut fertőzés jele is lehet, amely azonnali kivizsgálást igényel.

Mi okozza a lázat?

A lázak többségét mikrobiális fertőzések okozzák, beleértve a bakteriális, vírusos, gombás és élesztőgombás fertőzéseket, de lehet erőteljes aktivitás vagy bizonyos farmakológiai szerekre adott válaszreakció eredménye is (más néven gyógyszeres láz).

A láz kimutatása

A betegeknek azt kell tanácsoljuk, hogy a pontos hőmérés érdekében használjanak megbízható lázmérőt és tartsák be a gyártó által ajánlott eljárásokat. 

A láz kezelése

A láz kezelésének mindkét célja a kellemetlen érzés enyhítése és a testhőmérséklet normális szintre csökkentése, de fontos a láz kiváltó okának azonosítása és kezelése is. A láz kezelése magában foglalja a különböző vény nélkül kapható lázcsillapítók alkalmazását.

A rendelkezésre álló szabadforgalmú lázcsillapítók hatóanyagai közé tartozik a paracetamol és a nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek közül az aszpirin, az ibuprofen, valamint a naproxen. A paracetamol és az ibuprofén a  legszélesebb körben használt lázcsillapító.

Az ibuprofent azonban csak 6 hónapos vagy annál idősebb betegek lázcsillapítására engedélyezték.

Ezek a termékek egy hatóanyagú, vagy kombinált készítményekként, elnyújtott hatóanyag-leadású változatokban kaphatók és számos formában, többek között tabletták, kapszulák, gélkapszulák, folyékony gélek, bélsavval bevont, folyadékok, szuszpenziók és rágótabletták formájában állnak rendelkezésre felnőtt és gyermek betegek számára.

Tovább