Márka
C-vitamin tartalom
Hatóanyag
Milyen tünetekre?
Korosztály
Ízesítés
Termékforma
Kiszerelés mérete
Nem

Torokfertőtlenítő

Septofort tabletta 12 db
Azonnal szállítható
1 019 Ft
1 194 Ft
Árkedvezmény: 175 Ft (15%)
Egységár: 85 Ft/db

A legtöbb torokfájást vírusok okozzák. Ez azt jelenti, hogy a bakteriális fertőzések kezelésére használt antibiotikumok nem segítenek a gyermekének gyorsabb gyógyulásában.

Egyetlen kivétel van: a torokgyulladás. Ezt az állapotot valóban baktériumok okozzák, így ilyenkor az antibiotikumok segítenek. Ha úgy gondolja, hogy gyermekének Streptococcusos fertőzése lehet, forduljon orvoshoz, hogy kiderüljön.

Hogy enyhíthető a torokfájás?

A vény nélkül kapható megfázás elleni gyógyszerek enyhíthetik a tüneteket. 

Gyulladáscsökkentők

Ezek a gyógyszerek többnyire fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatásúak, így nemcsak jobban fogja magát érezni, hanem még a duzzanat is eltűnhet a torkáról.

Torokcukorkák és spray-k

A torokfájás elleni cukorkák serkentik a nyáltermelődést, így segítenek nedvesen tartani a torkot. A szakértők szerint a kemény cukorkák a legalkalmasabbak erre a célra, ezen belül is érdemes hűsítő hatású – mint például mentolos vagy eukaliptuszos – terméket választani.

Ugyan nem gyógyítják meg a torkot és a megfázás tüneteit sem enyhítik, viszont ideiglenesen tompíthatják a fájdalmat.

Antibiotikumok

Amennyiben olyan torokfájással járó megbetegedésen esik át, amelyet baktériumok – mint például a Streptococcus – okoznak, akkor az orvosok általában valamilyen antibiotikumot írnak fel a betegség kezelésére.

Az antibiotikumos kúrát az elejétől a végéig be kell tartani, még akkor is, ha időközben úgy ítéljük meg, hogy már meggyógyultunk.

Tovább