Akciós termékek
Márka
Hatóanyag
Milyen tünetekre?
Korosztály
Tulajdonság
Illat
Termékforma
Kiszerelés mérete
Nem

Szappan

Tisztálkodásra, arclemosásra, zuhanyozáshoz, fürdéshez, kézmosáshoz óriási szappan választék áll rendelkezésre, hogy mindenki megtalálja a számára ideálisat. Kézmosáshoz rendkívül elterjedtek a folyékony szappanok vagy fertőtlenítő szappanok, míg arctisztításhoz sokan használják a különböző jótékony hatású növényi szappanokat vagy kén szappant. Gyártási módjuk hasonló, az alapanyagok minőségében, a keverési arányokban az adalékanyagokban van általában eltérés az egyes termékek között. 

Szappan

Szappant gyártani növényi vagy állati zsírokból, olajokból szoktak, a kókuszolaj vagy az olívaolaj is gyakori alap összetevők. Már a IX. században híres kereskedelmi áru volt ez a mosakodáshoz használt termék Marseille-ben, a XV. századra pedig Velence vált a szappankészítés hazájává. 

Érdekes folyamat, hogyan készül a szappan. Többféle módszer létezik, a híres marseille-i módszer szerint az összetevőket több napig alacsony hőmérsékleten, lassan főzik, majd pihentetik. Kivonják belőlük a felesleges vizet és préselik. Csak növényi olajat, sót, szódát adnak hozzájuk.

Akinek száraz, érzékeny a bőre, magas olajtartalmú, hidratáló és tápláló összetevőkkel dúsított szappant célszerű használnia. Ezek a termékek a patikák polcain is megtalálhatóak, a gyógyszertári forgalmazásra gyártott magas minőségű kozmetikumok között.

 Óvják a bőrt a kiszáradástól, miközben visszaszorítják a mikroorganizmusokat. A bőr természetes fiziológiai egyensúlyát támogatják, a kellemetlen feszülő érzést csökkentik.

Folyékony szappan

A folyékony szappanok használata kényelmes és higiénikus. A bőrtápláló, ekcéma tüneteit enyhítő folyékony változatok mellett megtalálhatóak a fertőtlenítő folyékony szappanok is, melyek a kórokozók elleni védekezés fontos eszközei.

 A választék ezekből is bőséges, gyümölcs vagy virágillat, illatmentes, színes vagy színezékmentes, kinek mi a preferált. 

Folyékony szappan adagoló

A folyékony állagú mosakodószerek elterjedésével együtt a folyékony szappan adagolók is népszerűvé váltak. Egy praktikus adagoló többször is utántölthető, így kevesebb hulladék keletkezik, és az utántöltők is olcsóbbak, mintha adagolófejjel együtt vásárolná meg. Egy nyomásra éppen annyi tisztálkodószer jut a tenyerünkbe, ami egy kézmosáshoz elegendő.

Antibakteriális szappan

Az antibakteriális folyékony szappanok igazi csodafegyverek a betegségekkel, fertőzésekkel szembeni védekezésben. 

A kezeink tisztaságára fokozott gondot kell fordítani minden körülmény között! Étkezés és ételkészítés előtt, illemhelyiségek használata után, kézfogás, tömegközlekedés után és így tovább. 

Minél gyakrabban mossuk meg kezeinket, annál jobban csökkentjük a fertőzések esélyét. 

Gyermekeknek is meg kell tanítani, hogy rutinszerűen alkalmazzák későbbi életükben.

Kén szappan

A híres kénes szappanok kiválóak lehetnek a zsíros, mitesszeres, pattanásos, gyulladásos bőr ápolására, tisztítására.

Erősen fertőtlenítenek, elpusztítják a gyulladást okozó baktériumokat, de meglehetősen szárítják a bőrt. Száraz, érzékeny bőrre ezért nem ajánlottak.

Korpával küzdőknek is beválhat, csillapíthatja a fejbőr viszketését, mérsékelheti a korpa képződését.

Növényi szappan

Az utóbbi években a növényi szappanok, a kézműves szappanok, az adalékanyag és színezékmentes szappanok egyre inkább előtérbe kerültek. 

Ezekkel nemcsak kezet lehet mosni, de zuhanyozásnál, fürdésnél is használhatóak. Valamilyen növényi olaj az alapjuk (pl. szőlőmagolaj, olívaolaj, shea vaj) és sok esetben dúsítják gyógyhatású illóolajokkal is. Például levendulával, teafával, citrommal.

A teafa köztudottan fertőtlenítő hatású, alaposan tisztít. A levendulás növényi szappan segíti a fürdés közbeni relaxációt, illata megnyugvást hoz, az esti rutin részeként előkészítheti az elmét az alváshoz, pihenéshez. Az olívaolajos szappanok isteni illatukkal, bőrpuhító hatásukkal varázsolják el a használójukat, egész testen alkalmazhatóak, értékes hatóanyagai csillapítják a bőr szomjúságát.

Tovább