Akciós termékek
Márka
Milyen tünetekre?
Termékforma
Kiszerelés mérete
Nem

Törlőkendő

A kórokozók elleni védekezésben és úgy általában a mindennapi higiénia fenntartásában elterjedtek a különböző törlőkendők, melyek vagy az emberi bőrhöz lettek kifejlesztve, bőrápolási/bőrtisztítási céllal, vagy különböző felülettisztító, felületfertőtlenítő hatóanyagokkal átitatott termékek. Rendkívül praktikusak, hiszen bárhol, bármikor elő lehet venni és használni. Legyen szó kéztisztításról vagy éppen a WC ülőke vagy autókormány áttörléséről, egy minőségi antibakteriális kéztörlő kendő vagy egy felület fertőtlenítő kendő remek választás!

Törlőkendő

Néhány éve még a nedves törlőkendők elsősorban babaápolási kiegészítőként voltak elterjedve, gyorsan és megbízhatóan segítettek, ha babapopsi törléséről vagy a kicsik kezeinek, arcocskáinak letörléséről volt szó.

Mára már ehhez képest szinte nincs olyan területe az életnek, ahol a nedves törlőkendők ne lennének jelen. Az arctörlő kendőktől, sminkeltávolító kendőktől elkezdve az intim törlőkendőkön át az antibakteriális kéztörlő kendőkig vagy a fertőtlenítő felülettisztító kendőkig óriási a kínálat. Hozzátartoznak a rohanó élethez és kiválóan beilleszthetők a napi rutinba, útközben, otthon vagy a munkahelyen is kéznél vannak. 

Nedves törlőkendő

A puha, nedves törlőkendők a legelterjedtebbek a mindennapi életben. Gyengéden tisztítanak, miközben a bőrt rugalmassá teszik, ápolják, regenerálják.

Visszazárható csomagolásuknak köszönhetően a nedves kendők nem száradnak ki. Sokféle illatban kaphatóak, de akár illat-, színezék-, vagy tartósítószermentes kivitelben is.

A patikákban kapható nedves törlőkendők bőrgyógyászatilag tesztelt termékek, melyek a bőr számára fontos tápanyagokkal is át vannak itatva, terméktől függően például E-vitaminnal vagy lanolinnal. 

Nedves törlőkendő használata

A nedves törlőkendő használatának egyik óriási előnye, hogy víz és szappan nélkül tudja megtisztítani a bőrt, kezeit vagy bármilyen testfelületet. Egyszerűen felnyitja a visszazárható csomagolást, kihúz 1-2 db kendőt és visszazárja a csomagot. 

Fertőtlenítő kendő

Fertőtlenítő kendők bőrhöz is léteznek és különböző felületekhez is. Ezek a termékek úgy fejtik ki hatásukat, hogy a kezeit vagy a tisztítandó tárgyat alaposan át kell törölni, a nehezen hozzáférhető helyeken is, ezután megvárni, hogy a kendőn lévő hatóanyag rászáradjon a bőrre vagy az adott tárgyra. 

Autóban, táskában mindig célszerű tartani 1 csomag kézfertőtlenítő kendőt, bárhol, bármikor szükség lehet rá!

Antibakteriális kéztörlő kendő

Az antibakteriális kéztörlő kendők valamilyen fertőtlenítőszerrel vannak átitatva. Ezt a gyártók feltüntetik a terméken. Meghatározzák, milyen kórokozók ellen és milyen mértékben védenek. Higiéniás kézfertőtlenítésre és általában tisztító hatású felületfertőtlenítésre is használhatók. Gyártás során általában az antibakteriális törlőkendők valamilyen hidratáló hatású összetevővel is dúsításra kerülnek a fertőtlenítő adalékok mellett.

Antibakteriális felülettisztító

Antibakteriális felülettisztító kendők alkalmazása szinte bármilyen felületen lehetséges, számítógép billentyűzet, konyhapult, autó kormány, C ülőke és így tovább. A legjobb minőségű törlőkendők elpusztítják a baktériumok és vírusok 99,9%-át.

Alkoholos törlőkendő

Az alkoholos törlőkendők vagy más néven alkoholos törlőlapkák elsősorban kisebb felületek fertőtlenítésére ajánlottak, legyen az akár bőrfelület vagy használati tárgyak. Az orvostechnikai minőségű alkoholos törlőlapkákat sokszor alkalmazzák injekciózás előtt a bőrfelület megtisztítására is.

Tovább