Módosul a vény nélkül kapható gyógyszerek online vásárlása 2022. január 1-től

Vény nélküli gyógyszereket kizárólag gyógyszertári szakszemélyzet adhat át

 

A parlament 2021. november 30-i döntése alapján* 2022. január 1-től a nem vényköteles gyógyszerek online rendeléssel történő csomagküldéses (futárral, csomagpontra, csomagautomatába kért) kiszállítása megszűnik. A nem vény köteles gyógyszerek olyan recept nélkül kapható készítmények, melyek jellemzően a Fájdalomcsillapítás, Lázcsillapítás, Megfázás, Emésztés kategóriában találhatóak, de egyes vitaminok is ide tartozhatnaknak. Ezeket a készítményeket a törvény értelmében, csak gyógyszertári szakszemélyzet adhatja át a vásárlóknak személyesen, patikai átvétellel vagy patikai szakszemélyzet általi házhozszállítással. Ez a korlátozás egységesen, az összes online patikát érinti Magyarországon.

 

Elindult a Medicina Expressz Budapesten

 

A Medicina Expressz a Kalmia Gyógyszertár Kft. online patika gyógyszer házhozszállítási szolgáltatása. Házhozszállítással vény nélküli gyógyszereket rendelhet, melyet patika szakszemélyzetünk szállít ki Önnek Budapest területén. A gyógyszereket az Online patika menüpont alatt található meg, a terméklistákban és a termékadatlapokon az “azonnal szállítható csak Budapestre” felirattal láttuk el

 

Vitaminokat, étrend kiegészítőket, teszteket, szépségápolási termékeket továbbra is rendelhet hagyományos szállítással

 

A vény nélküli gyógyszereken kívül minden mást, vagyis étrendkiegészítőket, a vitaminok többségét, különböző teszteket és fertőtlenítőszereket, gyógyászati segédeszközöket, illetve szépségápolási termékeket korlátozás nélkül lehet rendelni online patikánkban. Választékunkat folyamatosan bővítjük. Vásárlóink kérhetik a készítmények, termékek kiszállítását házhozszállítással, illetve csomagautomatába, csomagpontra.

 

A korlátozásról többet itt olvashat:

 

HVG: A világjárvány közben szüntetik meg itthon a gyógyszerek csomagküldős házhoz szállítását

Pénzcentrum: Nagy változás lép életbe a patikákban 2022. január 1-től: erről minden betegnek tudnia kell

Magyar közlöny: 224. Szám, 2021. évi CXXIX. törvény Egyes egészségügyi, egészségbiztosítási és gyógyszerészeti tárgyú, valamint kapcsolódó törvények jogharmonizációs és egyéb célú módosításáról (pdf)